Aandacht voor milieu-encycliek

laudato-siDe Konferentie Nederlandse Religieuzen, de interkerkelijke werkgroep Kerk en Milieu Wageningen en de missiesecretarissen organiseren in samenwerking met Kerk in Actie een Landelijke Inspiratiedag. Doel is om mensen te inspireren en uit te dagen werk te maken van de ‘zorg voor ons gemeenschappelijk huis’, zoals paus Franciscus dat noemt in de encycliek.

Vorig jaar bracht paus Franciscus de encycliek Laudato Si’ uit. Daarin roept hij ‘alle mensen van goede wil’ op om zorg te dragen voor de schepping en voor de armen. De ommekeer waartoe Laudato Si’ oproept is ingrijpend: economie, politiek, maatschappij, ja ook de kerk, moeten gericht zijn op het behoud van de schepping, op het verbeteren van de levensomstandigheden van de zwaksten en op het welzijn van de generaties die na ons komen.

Kijk verder op de nieuwe website: laudato-si.nl.