• Dit event is voorbij.

40-dagentijd en Pasen

18-02-2015 tot 05-04-2015

De periode voor Pasen is er een van rust en inkeer.

Broederlijk delen
Op 18 februari, Aswoensdag start Broederlijk Delen een campagne over mijnbouw in Peru, en de gevolgen voor mens en milieu. De komende vijf jaar legt de organisatie de nadruk op een duurzame levensstijl, en ‘leven met genoeg’ als DNA van Broederlijk Delen. Hiervoor vindt ze in Ecokerk alvast een partner. Lees meer.

Bewust naar Pasen
Onder deze noemer organiseert De Doornse Raad van Kerken jaarlijks een oecumenisch vastenproject. Elk jaar wordt een thema gekozen om de deelnemers bij die bezinning op weg te helpen. In 2014 is dat de ‘De vruchten van de Geest’, in 2013 was het ‘Ik ben …’.
U kunt natuurlijk goed zelf een thema kiezen. Er is veel materiaal beschikbaar op www.scheppingvieren.nl.

Vasten voor het klimaat
Sluit je aan bij vele andere deelnemers via Fast for the climate.

Gezamelijk eten
Dit ligt niet voor de hand in de vastentijd. Toch zijn er tal van passende gerechten te vinden op Samen eerlijk eten om betekenisvol de maaltijd te nuttigen. Ook voor de paasdagen natuurlijk.

Time to reTurn tips
Time to Turn is onlangs opgeheven. Toch bieden zij nog tips voor de veertigdagentijd.

Begin:
18-02-2015