• Dit event is voorbij.

Cursus ‘Leven in verbondenheid’

14 september, van 19:30 tot 21:30

Evenement Navigatie

Wegens succes wordt cursus ‘Leven in verbondenheid’ herhaald. Ditmaal in Woudenberg. Het is een cursus rondom geloof en duurzaamheid. Duurzaam omgaan met de aarde heeft alles te maken met onszelf. We zijn het vanzelfsprekende contact met onze leefomgeving, de natuur, verloren. De cursus wil bijdragen aan het hervinden van onze verbondenheid met de natuur en wat dit betekent voor de keuzes die we in het dagelijks leven maken.

Inhoud cursus

De insteek van de cursus is om zowel vanuit de christelijke traditie als vanuit de biologie te laten  zien dat alles met alles verwant is en samenhangt en wat dit betekent voor hoe we met de Aarde  omgaan. Ik gebruik verschillende werkvormen zoals bijvoorbeeld een scheppingswandeling, lectio divina (meditatief lezen) en biblio drama, om leven in verbondenheid op diverse manieren te  ervaren. De cursisten zullen ook kleine opdrachten meekrijgen ter voorbereiding van de volgende  bijeenkomst. Er is ruimte voor spiritualiteit, diepgang, opdoen van kennis, eigen inbreng en het  uitwisselen van ervaringen.

Cursusdagen: 2017: 14 sep, 5 en 26 okt, 16 nov, 2018: 4 en 25 jan, 15 feb.

Kosten: vrijwillige bijdrage

Tijd: