• Dit event is voorbij.

Feest van de Geest

14-05-2016 tot 16-05-2016

Pinksteren is het feest van nieuwe geestdrift en inspiratie. Kunst heeft een belangrijke plek in kerk en klooster. Duidelijk zichtbaar, zoals de prachtige gebrandschilderde ramen, ornamenten, houtsnijwerk en vloer in de kerk. Soms onzichtbaar, zoals tekeningen en schilderijen in het depot boven op zolder. Tien kunstenaars zijn uitgenodigd om een oud kunstwerk uit het depot te kiezen, en daar met een eigen werk op te reageren. Deze werken zijn te zien in de expositie in de kelder.

Kom door de poort, de tuin en het klooster binnen. Drink koffie en thee op het groene gras, eet iets, dwaal door de kloostergang, verstil in de binnentuin, brand een kaars, verwijl bij de expositie. Laat je geest waaien en inspireren tot schrijven, vertellen en tekenen.

U bent welkom op zaterdag 14 mei, zondag 15 mei en maandag 16 mei van 13.00 – 17.00 uur

Dominicanenklooster Zwolle
Assendorperstraat 29