• Dit event is voorbij.

Landelijke Inspiratiedag Laudato Si’

23-04-2016

LaudatoSiVorig jaar bracht paus Franciscus de encycliek Laudato Si’ uit. Daarin roept hij ‘alle mensen van goede wil’ op om zorg te dragen voor de schepping en voor de armen. De ommekeer waartoe Laudato Si’ oproept is ingrijpend: economie, politiek, maatschappij, ja ook de kerk, moeten gericht zijn op het behoud van de schepping, op het verbeteren van de levensomstandigheden van de zwaksten en op het welzijn van de generaties die na ons komen.

De Konferentie Nederlandse Religieuzen, de interkerkelijke werkgroep Kerk en Milieu Wageningen en de missiesecretarissen organiseren in samenwerking met Kerk in Actie een Landelijke Inspiratiedag. Doel is om mensen te inspireren en uit te dagen werk te maken van de ‘zorg voor ons gemeenschappelijk huis’, zoals paus Franciscus dat noemt in de encycliek.

Hoofd, hart en handen zullen worden aangesproken in een afwisselend programma. Vertegenwoordigers van diverse religies zullen bijdragen leveren aan de dag. Er zijn speciale programma’s voor kinderen en jongeren. Zij zullen immers de gevolgen voelen van de beslissingen die nu worden genomen.

Het programma, de poster en aanvullende informatie is te vinden op de nieuwe website laudato-si.nl.

23-04-2016
Evenement Categorieën: