subscribe to the RSS Feed

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Zorg voor ons gemeenschappelijke huis

21-03-2017, van 19:30 tot 21:30

Evenement Navigatie

Wij hebben het voorrecht om deel uit te maken van de schepping en op deze prachtige aarde te leven. Dit leven wordt echter bedreigd. Het is de mens die de schepping in gevaar brengt. Paus Franciscus schroomt in zijn encycliek Laudato Si’, niet om dit onder de aandacht te brengen. Willen we de aarde leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen dan zullen we een andere levensstijl moeten ontwikkelen. Een levensstijl die recht doet aan ons zelf, maar ook aan de ander, het milieu en de toekomstige generaties.

Ecologische bekering

Paus Franciscus noemt dit een ecologische bekering. Marjolein Tiemens laat in haar lezing de hoofdlijnen zien van Laudato Si’ en de verbinding met de Bijbel. Zij is er van overtuigd dat een duurzame levensstijl tot het hart van het christelijk geloof behoort en legt uit hoe we daar handen en voeten aan kunnen geven.

Marjolein studeerde plantenveredeling in Wageningen en was werkzaam in onderzoek. Met haar bedrijfje Groen Geloven richt zij zich op het thema geloof en duurzaamheid. Kijk ook op www.groengeloven.com.

Aanmelden

Voor aanmelden, ga naar www.pgbeilen.nl , Vorming & Toerusting: open 21 maart Zorgen voor ons gemeenschappelijk huis.  Klik op de groene aanmeldknop en meld je aan door de registratie in te vullen en te verzenden.

Zegt het voort:

Gegevens

Datum:
21-03-2017
Tijd:
19:30 tot 21:30
Evenement Categorie:
Website:
http://www.pgbeilen.nl

Locatie

Het Valkenhof
Witte Valkenstraat 2
Beilen, 9411 LG Nederland
+ Google Maps

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Zegt het voort: