subscribe to the RSS Feed

Amsterdamse Lutheranen vasten tot december

Fast-for-the-ClimateLeden en vrienden van de lutherse gemeente in Amsterdam deden in de afgelopen 40 dagen mee aan de actie Fast for the Climate. De actie is onderdeel van een wereldwijde vastenactie voor het klimaat, waar jongeren en volwassenen uit 90 landen aan mee doen.
Op de openingsdag van de VN-klimaattop in 2013 in Warschau verplichtte het Filippijnse delegatiehoofd Yeb Saño zich tot een vasten uit solidariteit met de slachtoffers van Typhoon Haiyan en voor tastbare resultaten van de onderhandelingen. Aanwezige lutherse jongeren sloten zich aan bij de actie en zo ontstond Fast for the Climate.

De deelnemers onderstrepen met Fast for the Climate hun zorg om de aarde en toekomstige generaties en hun solidariteit met volken die onbarmhartig getroffen worden door extreme weersomstandigheden zoals bv. recent in Vanuatu als gevolg van tyfoon Pam.

De Amsterdamse Lutheranen sluiten deze week hun vasten-actie af met het schrijven van een brief aan minister-president Rutte en staatsecretaris Mansveld [pdf] die milieu in haar portefeuille heeft. In de brief roepen ze hen op om tijdens de komende VN-top in Parijs ‘te knokken voor fundamentele keuzen’.

Na Pasen gaat de actie Fast for the Climate verder op elke eerste maandag van de maand. De actie loopt door tot de volgende VN-klimaattop in Parijs in december 2015, waar ook weer lutherse jongeren aanwezig zullen zijn.

Wie mee wil doen kan terecht op www.facebook.com/FastfortheclimateNL of op www.diaconie.com.

Zegt het voort:

(reCAPTCHA is onze beveiliging tegen spam)