Bewust naar Pasen

pasen-doornIn oecumenisch verband gaan de kerken in Doorn ook dit jaar met elkaar op weg in de Veertigdagentijd. De beproefde formule – op 6 woensdagavonden- is kort en krachtig: van 17.45-19.45 een gezamenlijke maaltijd, een inleiding en nagesprek met elkaar en afsluitend een avondgebed.

Dit jaar rond staan de zogenaamde Ik ben-lezingen uit het Johannes evangelie, centraal. De serie begint meet de gezamenlijke viering van Aswoensdag op woensdag 13 februari in de katholieke St. Martinus kerk in Doorn.

U kunt erbij zijn, het programmaboekje Bewust naar Pasen 2013 met de sprekers of het liturgieboekje downloaden en in eigen kringen, thuis of samen met anderen, het idee uitwerken. De maaltijd moet je zelf maken.

Passende recepten, zonder vlees, zijn te vinden op www.sameneerlijketen.nl.
Aanvullende sobere schikkingen rond de ‘Ik ben’ lezingen, maar ook rond het RK vastenproject ‘ Migranten van Honduras’, en de evangelie-lezingen in dit C-jaar zijn te vinden op www.symbolichschikken.nl.

Met elkaar wandelen in stilte na het lezen van een passend tekst is een andere vorm die onder meer door de abdij van Egmond wordt aangeboden. Teksten, liederen en gebeden rond Stilte en Veertigdagentijd, zijn te vinden op www.scheppingvieren.nl.

vasten

Tini Brugge –¬†Groene websites van de Raad van Kerken