Duurzaam op vakantie

Voor lezers van deze website is het vaak al de normaalste zaak van de wereld: bij het plannen van een vakantie rekening houden met het milieu. Spoorwegmaatschappij Eurostar  liet onderzoeken hoe het op dit punt bij de (Europese) bevolking als geheel gesteld is. Dat valt nog niet mee; slechts een minderheid laat milieu en duurzaamheid echt meewegen. En dat terwijl vakantie een forse vervuiler is: goed voor 27% van de CO2  uitstoot van de gemiddelde consument.

Bron: www.duurzaamnieuws.nl

‘Ecokerk stuurt aarde met vakantie’, luidt de kop van een artikel dat www.kerknieuws.nl aan het Belgische Nieuwsblad ontleende. Het blijkt te gaan om een campagne van de vlaamse groene beweging Ecokerk die juist in deze zomer mensen wil aansporen tot een meer ecologische levensstijl.

En als we het dan toch over vakantie blijven hebben: Milieucentrum Utrecht heeft voor de stad Utrecht tien stiltewandelingen samengesteld. De eerste drie, in Centrum, West en Noordwest staan al op de website: www.stiltewandelingen-utrecht.nl

(reCAPTCHA is onze beveiliging tegen spam)