Groene kerken

Elf kerken hebben zich inmiddels al aangemeld als ‘Groene kerk’ op de website www.groenekerken.nl. Van iedere kerk is te vinden wat ze al doen aan duurzaamheid en welke plannen ze hebben om nog meer te doen.

De GroeneKerkenactie, geinitieerd door Kerk in Actie en Tear, stimuleert kerken duurzamer en groener te worden en helpt kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar te kunnen vinden en stimuleren. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.
De website biedt volop ideeen, materialen, tips en een startpakket om Groene Kerk te worden: www.groenekerken.nl