Open kloostertuinen: Humus voor de ziel

Op 24 juni zetten ruim 40 kloosters in Nederland hun deuren open. Bij een aantal kloosters is er dan ook gelegenheid de tuin te bewonderen. Dat is uniek  voor  gemeenschappen die een contemplatief leven leiden (zoals in Uden).

De kloostertuin van de franciscanen, de Hof van Lof in Megen kent het hele jaar door aparte dagen voor bezoek. De indrukwekkende tuinen en parken van het missiehuis in Steyl zijn door het jaar heen overdag ook toegankelijk voor bezoekers. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de kerktuinen in Zevenhuizen (Z.H.) en  Hoofddorp. Tuinen bieden “humus voor de ziel”. Die humus  is op 24 juni te vinden binnen en buiten de kloosterpoorten.

Kijk  voorde locaties en de  mogelijkheden op www.openkloosterdag.nl.
Of snuffel eens op www.kloostertuinen.nl of www.kerktuinen.nl om  rond een kerk of kapel een klimaattuin, pluktuin, moestuin of een ander  paradijsje te scheppen.

(reCAPTCHA is onze beveiliging tegen spam)